Ruta prehistòrica de la Roca del Vallès i bosc màgic d’Òrrius

Ruta pre-històrica del Vallès i bosc màgic d’Òrrius

Els paisatges de La Roca tenen una petjada de mil·lennis d’ocupació humana evidenciats a través dels nombrosos jaciments arqueològics documentats. En destaquen els que s’agrupen amb la denominació de “Ruta Prehistòrica de la Roca”, localitzats en els límits del Parc de la Serralada Litoral, entre els municipis de la Roca del Vallès i Òrrius. Tot seguint l’antic traçat del camí que comunicava el Vallès Oriental amb el Maresme, i que passava per l’ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes i per la proximitat de l’assentament íber de Céllecs, s’hi troben els diversos jaciments: el dolmen de Can Gol I, el dolmen de Can Gol II, la Pedra Foradada (cova artificial), la Pedra de les Orenetes (un abric amb pintures rupestres), la Pedra de les Creus (roca amb inscultures), el Plat del Molí, el dolmen de Céllecs.La ruta d’avui ens ha fet conèixer un dels camins més antics del nostre país i que comunicava el Vallès amb el Maresme. Vegeu-ne l’explicació que en dónen a la seva web:

Podeu trobar més informació a http://www.laroca.cat/projectes/parc/ruta.php

I un vídeo de Youtube on es pot fer una ullada a tot el que vam veure: https://www.youtube.com/watch?v=i58hBvmgdsA

Els 25 caminadors d’avui no hem pogut acabar la ruta perquè ens ha agafat un bon aiguat. Benvinguda sigui l’aigua que fa molta falta!! Sort dels nostres xòfers que ens han anat a buscar els cotxes i ens han recollit quan ja estàvem com a pollets.

Ganàpies!