Camí Ral de Vilafranca a Montblanc, 2ªet.: La Ràpita-Sant Jaume

 Camí Ral de Vilafranca a Montblanc: la Ràpita – Sant Jaume

Avui hem recorregut la segona etapa del Camí Ral de de Vilafranca a Montblanc. Hem fet concretament des de la Ràpita (on vam acabar l’etapa anterior) a Sant Jaume dels Domenys. Ens guiem en el llibre El camí Ral de Vilafranca a Montblanc de Casimir Pla, Joan Anton Ventura i Miquel Vives que han fet un estudi del que era aquest camí i del que en queda. Alguns trams estan totalment desapareguts i s’ha de passar per la vora dels conreus, altres s’han transformat en carretera i està asfaltat…,tot i així, gràcies a les explicacions i els mapes del llibre ho podem anar seguint força bé.

Hem sortit de davant de can Vies acostant-nos als Muntanyans. Passem prop de moltes masies (cal Pipes, cal Pepus, ca l’Emilia, can Colomer…) i podem gaudir d’un paisatge ben penedesenc ple de vinyes pintades de tardor. Passem la riera de Marmellar i deixem enrera la casa forta de Vallfort. Aviat passem davant dels cellers de Vallformosa i arribem a Cornudella. Aprofitem per visitar l’anomenat pont romà, l’ermita dels Arquets i l’aqüeducte romà dels Arcs, ja prop de Sant Jaume. Dinem a l’àrea recreativa de la Bassa Gran després d’haver gaudit d’un matí excel.lent i una bona companyia.

Ganàpies!