Sant Salvador de les Espases, Olesa de Montserrat

 Sant Salvador de les Espases, Olesa de Montserrat

Avui hem fet un bonic camí que ens ha ofert unes vistes diferents de la nostra estimada muntanya de Montserrat. Hem anat fins a Olesa de Montserrat i hem seguit en cotxe fins a la font de la Pallera, on hem esmorzat. Des d’allí hem agafat un camí ample entre conreus, en direcció a Puigventós. N’hem fet un tros en cotxe perquè el dia amenaçava pluja, però hem estat de sort perquè no ha plogut ni una mica. A Puigventós hem gaudit d’unes vistes de la muntanya espectaculars. Hem seguit fins el pla del Fideuer i a partir d’aquí hem seguit un camí de muntanya fins arribar a l’ermita. És una ruta fàcil d’unes quatre hores amb aturades incloses.

L’ermita de San Salvador de les Espases rep aquest nom pels espadats on està situada i perquè aquí es situa una curiosa llegenda de l’època de les lluites entre moros i cristians. Es diu que Almansur havia fet una ràtzia per aquestes terres i quan els cristians es van veure acorralats van caure del cel unes espases de foc que van barrar el pas als invasors musulmans. Vés a saber,…La veritat és que ens ho hem passat molt bé, malgrat que no hem sigut gaires (alguns s’han espantat del temps!!).

Ganàpies!