Camí Ral (4ª etapa): Mas Llagostera – Vilardida

Ja hem fet la 4ªetapa del Camí Ral de Vilafranca a Montblanc que estem seguint en petits trams. Aquest camí va ser molt important a l’Edat Mitjana, però actualment hi ha trams que estan molt perduts i són intransitables, llavors s’ha de buscar alguna alternativa per un camí proper. Moltes vegades ha desaparegut totalment perquè la carretera ha aprofitat el mateix camí o s’han construit polígons industrials, vivendes,…Tot hi així és interessant recorre’l i comprovar les restes originals, els empedrats, els marges i les antigues roderes dels carros. També recordar que per aquest camí hi transitaven comerciants, gent que anava d’un poble a l’altre i, fins i tot, les restes d’algun rei que portaven a enterrar a Poblet. Un recorregut per la història.
Avui hem sortit de Mas Llagostera, al terme de la Bisbal i aviat hem arribat a la masia de l’Arbocet on hem esmorzat. Després hem enfilat el camí fins l’ermita de Santa Cristina, un tram ben conservat i una mica dret. Baixant de Santa Cristina passem per la masia de cal Cabellut, per Les Casetes i aviat arribem a Vilardida, final del nostre tram.

 

Ganàpies!