Capellades i els seus voltants

Capellades és una històrica vila que s’alça damunt d’una cinglera per sobre del riu Anoia, on la fabricació del paper a merescut el reconeixement internacional, com així ho testimonia el Museu Molí Paperer, situat al costat de l’emblemàtica Bassa de Capellades, centre d’atenció de la majoria dels seus visitants. També el Parc Prehistòric de l’Abric Romaní és un del punts destacats del seu ric patrimoni historicoartístic i natural.

La nostra caminada per la zona forestal s’inicia al parc de la font Cuitora, guanyant alçada progressivament i vers el sender del turó del Gall de 583 m. d’altura, per a continuació seguir un corriol paral·lel al torrent del Mal Pas, gaudint dels magnífics boscos que hi trobem en aquestes contrades. Des de la masia de la Guixera, prenem el camí de retorn a la vila anoienca, amb bones vistes si el dia ho permet, tot fent un tomb circular pels bells espais naturals que envolten la població de Capellades.

També hem fet un tomb pel poble per veure ( per fora) el Molí paperer i la bassa. La ruta és d’unes 3 horetes.
Hem estat guiats pel nostre bon amic Toni Inglada. Moltes gràcies!

Ganàpies!