Un tomb per l’Aleixar i Vilaplana

Arribem a l’Aleixar,  a l’ermita de Sant Blai on deixem els cotxes i hi esmorzarem. Ja ens esperen la Fina i el Pep que, juntament amb la Carme, ens faran de guies pels camins del seu poble. Avui som 30 ganàpies disposats a passar un bon dia caminant i fruint de la bona companyia.

Des d’allí, per camins quasi planers, anem caminant passant per boscos i conreus d’avellaners, ametllers, oliveres i també, per desgràcia, camps abandonats. Destaca el Pi Gros, o Pi de les Planes, un arbre centenari molt característic del poble. Té una soca de més de 4 metres i una alçada de més de 20. Aquests últims anys ha patit l’mpacte d’un llamp i la caiguda d’alguna branca per les tempestes. Això ha fet que s’hagi hagut de reforçar una mica.

Al cap d’una hora més o menys, som a Vilaplana, un poble molt bonic al peu de La Mussara . Hi fem un tomb per conèixer-lo una mica. Veiem el dipòsit Vell, l’església i la font de les Creus que ofereix un bell entorn per reposar, al peu d’uns frondosos noguers. D’aquí surt el camí el camí de les Tosques cap a la Mussara que ja el vam fer quan érem més joves…

Pel camí que passa pel Camp de Vaques, tornem a l’ermita de Sant Blai on dinem. Per acabar-ho d’arrodonir fem un tomb per L’Aleixar i prenem un cafè al Casal del poble. Un dia molt ben aprofitat.
Fins a Vilaplana el camí va pujant xino-xano i després va baixant fins a l’Aleixar. 

El recorregut és circular d’uns 10 km i uns 150 m. de desnivell. Molt senzill de fer en una sortida matinal.
I la ruta a Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/ermita-de-st-blai-vilaplana-ermita-de-st-blai-131955543

One Reply to “Un tomb per l’Aleixar i Vilaplana”

  1. Una sortida molt bonica. L’ermita de Sant Blai impressionant i l’entorn molt ben cuidat.
    El paisatge et fa sentir com molt propera la feina ancestral dels pagesos i d’alguna manera et provoca sentiments d’agraïment.

Deixa un comentari

Ganàpies!