Pessebre amb la Lira 2018

Un grup d’uns vint Ganàpies, juntament amb el Grup de Muntanya de la Lira Vendrellenca, hem anat a posar el pessebre a la Cova de l’Argany al poble de Capafons.
El pessebre d’enguany és el número 49 i està fet, com tots els anteriors, pel Jaume Nin “Clavetaire”. Representa els diferents termes municipals del Baix Penedès, cada un d’ells fet proporcionalment segons la seva extensió i l’alçada sobre el nivell del mar. Molt didàctic i creatiu.
La ruta surt del poble de Capafons i s’enfila durant uns dos km per un bonic corriol, sempre entre pins i les especies típiques dels boscos de les muntanyes de Prades, especialment boix, que hi és força abundant. Molt a prop de la cova una petita cascada d’aigua regalima per la roca, i dins de la mateixa balma una gota tossuda va fent forat a la pedra on cau.
La tornada l’hem fet per un camí més ample i no tant dret i, alguns de nosaltres, hem acabat la sortida amb un dinar de germanor a un restaurant de Prades on hem aprofitat per felicitar-nos novament les festes.

Ganàpies!