Ruta per les muntanyes de Martorell

SERRA D’AIXA, MARTORELL

Un dia radiant de quasi primavera, ens ha portat a la serra d’Aixa, al costat de Martorell. La zona ens era molt desconeguda per tots nosaltres, menys pel Salvador i la Pilar que ens han fet de guies.

Hem deixat els cotxes en un aparcament sota de l’autopista i ens hem començat a enfilar per una zona d’obaga de la muntanya amb una vegetació exuberant. Les mimoses, les molses, els líquens i alguna orquídea ens han animat la passejada. Aviat arribem a l’antic castell de Rosanes i passem per l’antiga mina de plom de la Martorellense. De lluny veiem el monestir de Rocafort que actualment s’està reconstruint. Dinem a la zona de les Torretes. Tornem als cotxes fent una ruta circular d’uns dotze quilòmetres i cap a casa. Llàstima que avui hem estat poquets i no ho han pogut gaudir perquè la ruta ha sigut molt bonica.

Ganàpies!