Ruta pels voltants de Montagut

Montagut i els seus voltants

El Montagut és una muntanya de 963 metres que es troba al municipi de Querol, a la comarca de l’Alt Camp. És una muntanya que no ens queda massa lluny i que està envoltada d’uns boscos magnífics. És per tot això que ens agrada anar-hi de tant en tant. A més a més la zona disposa de moltes rutes ben senyalitzades que es poden seguir sense gaire dificultat. Avui hem fet la ruta que passa pel pi de les Quatre Soques, el mas de l’Aranya, les Cases Noves de Formigosa, la font de Jubany i l’estany de Formigosa, retornant a l’església de Sant Jaume de Montagut, punt d’inici i final de la ruta, amb uns dotze quilòmetres de recorregut. Una ruta molt bonica amb bones vistes i diversitat de paisatges.

El dia ha estat cararcteritzat per diverses anècdotes. En primer lloc, hem hagut d’arribar a Sant Jaume passant per Santes Creus i Les Pobles perquè a la zona hi coincidien diverses proves esportives i la carretera de les Ventoses estava tallada. Hi havia una cursa de cotxes i una altra de bicicleta. La segona ha estat força més divertida. Quan ens disposàvem a col.locar-nos per la foto final de grup, a la mateixa església, han caigut uns flocs de neu. Feia sol i no feia massa fred. Tampoc sabíem de quin núvol procedien perquè el cel estava força ras…una sorpresa més per explicar i recordar !!.

Ganàpies!