Calçotada a cal Mata i ruta per l’entorn

Calçotada 2017

Ja hi tornem a ser! Febrer significa calçotada i com sempre la celebrem a casa dels nostres amics Isidre i Pilar. La ruta d’avui (per fer gana!) ens ha portat fins a Santa Oliva, a una horeta de camí, més o menys. Hem anat a veure el castell i el monestir on la Lola ens ha fet de magnífica guia, aprenent una mica més de la nostra història. A l’arribar hem acabat d’ajudar als cuiners i cap a dinar!!

Aquest lloc de Santa Oliva ja s’esmenta el 938 com depenent del monestir de Sant Cugat. Hi va haver monjos benedictins constituint-se en l’únic monestir de la comarca. Des del s XV ja no hi va haver monjos, però va mantenir el nom i la propietat fins el s XIX que va ser comprat, junt amb les seves terres, per propietaris de la zona. Actualment és la parròquia de Santa Maria. El castell està documentat des del 1012. Es va construir com a avançada comtal vers els dominis musulmans, i més enllà del s XI, es va destinar a usos més civils i menys bel.licosos.

Ganàpies!