Ruta per Collserola: El Papiol – La Rierada

Ruta pel Papiol, serra de Collserola

També va sent costum a la nostra colla fer cada any una sortida a la serra de Collserola perquè le nostre company Salvador s’ho coneix molt bé i ens fa de guia. Avui hem anat fins a Molins de Rei i des d’allí al Papiol. Hem aparcat a l’Escletxa i hem seguit fins l’ermita de la Salut on hem esmorzat. Després hem seguit cap a can Castellví i la Rierada, retornant a l’Escletxa. Abans d’arribar hem dinat en una bonica i tranquil.la àrea de pícnic. Més tard hem fet un cafetó al Papiol i hem anat a veure el seu bonic castell medieval.

L’ermita de la Salut és un bell edifici romànic del s.XI que ha estat molt ben restaurat al s XX. Va ser parròquia del Papiol fins el sXIV. Està dedicada a la verge de la Salut des del 1717. La imatge és una talla policromada de 47 cm d’altura construida el 1977 seguint l’estil romànic. Una sortida molt bonica i interessant!!

Ganàpies!