Ruta pel terme de Subirats

Sortim de can Maristany, magnífica finca Carles de Lavern. Resseguint camins i vorejant vinyes amb el color de la tardor, arribem dalt del turonet que hi ha sobre St Pau d’Ordal i des d’on tenim unes bones vistes de les muntanyes de l’Ordal.

Continuem camí passant per Can Mata del Racó, amb el seu antic molí de pedra, a tocar de la gran masía. Ens enfilem per la muntanya de Can Mata, amb una vegetació exuberant que ens fa badar pels racons. De baixada trobem el camí de Conxes Portes que va a Can Rosell passant per Can Gori. Travesem el petit nucli de Can Rosell i entrem al encantador bosc de la Bardera que baixa fins la masia del mateix nom, i gaudim del incomparable balcó a les vinyes del Alt Penedès.

Ja de tornada al punt d’inici de la ruta, trobem un forn de calç i la masía de Savall. Avui hem sigut 15 i hem fet uns 12 km. El nostre amic i guia de la sortida, el Toni Inglada, ens ha portat per una zona molt bonica i distreta del nostre gran Penedès, avui amb olor de tardor,  bolets inclosos. Gràcies pel passeig.

Podeu trobar informació de les rutes vitivinícoles de Subirats a http://www.turismesubirats.cat/rutes-vitivinicoles-de-subirats/
La que hem fet avui és molt semblant a la primera o Ruta del Mirador.

Ganàpies!