Estrets d’Arnes

Arribem al poble de L’Horta de Sant Joan i agafem la carretera que ens porta ben a prop de les impressionants roques del Benet. Però les deixem enrere perquè avui no és aquest el nostre objectiu. Continuem fins l’àrea recreativa de la Franqueta on començarà el camí d’avui.
Abans d’entrar pròpiament als “Estrets” seguim durant uns tres kilòmetres un caminet molt ombrívol i agradable. Més endavant el camí s’obre i podem veure les espectaculars parets de pedra que ja no ens deixaran en tot el recorregut.
El camí passa elevat, a vegades força elevat, i ens permet veure el recorregut del riu, amb els pèlags, tolls i petits salts que va fent l’aigua. Aquesta vegada el cabal no és gaire abundant, alguns tolls estan secs. La natura té els seus cicles.
Al final del recorregut, com si fos un premi a l’esforç, troben l’anomenat “Estany blau” on està permès el bany i alguns aprofitem per remullar-nos els peus.
La tornada la fem pel mateix lloc. No ens importa pas repetir i tornem a gaudir de les roques, l’aigua i la bona companyia.
Aquesta sortida és la primera que fem després d’haver sofert la pèrdua de la nostra companya de tants camins, la Pepita Ripoll. Tots la portem al cor i en tant que la recordem continua caminant amb nosaltres.

Ganàpies!