Serralada de Marina i Sant Jeroni de la Murtra

La sortida d’avui ens porta per la Serralada de Marina, a tocar de la gran metròpoli de Barcelona, pels termes de Badalona i de Santa Coloma de Gramanet.
Arribem a primera hora amb un fred que pela. Totes les herbes estan glaçades i nosaltres quasi que també. Refem forces a l’ermita de St Onofre. Les vistes des d’aquest lloc son espectaculars i ens animen per la resta del dia.
Continuem camí fins l’antic monestir de St Jeroni de la Murtra  (s.XV), de visita i parada obligada per la seva interessant història. En aquest lloc els Reis Catòlics van rebre a Colom abans de fer el segon viatge cap Amèrica i es va emportar amb ell Fra Ramon Pane, missioner i etnòleg del nou mon.
Seguim el nostre camí i ens enfilem primer fins l’ermita de St Climent i després al Puig Castellar per visitar el Poblat Ibèric Laietà. La vista des de dalt el puig és impresionant i estratègic. S’entén que els avantpassats Laietans haguessin construït aquí un assentament..
Dinar i cap a casa una mica més coneixedors del nostre entorn.

 

 

Deixa un comentari

Ganàpies!