Caminada al monestir de Sant Ponç (Corbera de Llobregat)

Sortida al monestir de Sant Ponç i el Montmany (Corbera de Llobregat)

Aquesta és una ruta que ens possibilita conèixer un dels paratges més bonics i boscosos de les muntanyes de la serra d’Ordal, inclòs en un Pla d’Espais d’Interès Natural, (PEIN).

Pugem al cim del Montmany, vèrtex geodèsic que amb 492 m d’alçada, esdevé un bon mirador de la comarca del Baix Llobregat. Visitem els molt interessants voltants de l’antic conjunt monàstic del priorat benedictí de Sant Ponç de Corbera, del qual en resta l’església, bell exemplar del romànic llombard català, i dintre del seu estil, una de les més ben conservades de Catalunya. El monestir, construït entre l’any 1.040 i el 1.070, és un edifici d’una sola nau, amb tres absis i un creuer, on el campanar s’alça sobre el cimbori, essent esvelt i de planta quadrada. Passem també per la font de Sant Ponç i el seu magnific entorn, entre d’altres punts d’interès d’aquesta inoblidable caminada.

Recorregut: Coll de Verdaguer – Casetes de Sant Ponç – Planes dels Bessons – Cim del Montmany (492 m.) – Penyes de Can Rafel – Camp de golf de Can Rafel – Cal Casildo – Sant Ponç de Corbera – Font de Sant Ponç – Coll de Verdaguer.

El nostre amic Toni Inglada ha estat el magnífic guia.

Ganàpies!