Ruta per Jorba. Puig de Sant Miquel (Anoia)

Ruta pels voltants de Jorba (Anoia)

Ruta circular d’uns 14 Km amb començament i acabament al poble de Jorba, comarca de l’Anoia.

El grup de 18 Ganàpies vam sortir del Vendrell amb sol i vam arribar a Jorba amb boira. La sortida va ser grisa, freda i emboirada, sort que a l’hora de dinar va sortir el sol i ens va escalfar, que bona falta que ens feia.

Es surt direcció al castell de Jorba, força enrunat, agafant una pista ampla, passant per zones boscoses i prats de sembrats, propis de la zona, també es camina per diferents corriols fina arribar a una gran masia en runes i d’aquí a l’ermita de Sant Pere d’Ardesa que pertany al poble de Rubió, un dels municipis més grans de la comarca de l’Anoia.

L’ ermita, romànica del segle XI, va ser restaurada l’any 2009, amb un absis semicircular molt ben conservat.

Els més valents van fer la pujada del Puig de Sant Miquel, força emboirat, que surt de darrera de l’església.

Més tard ens vam reagrupar, després de trobar els perduts, i vam seguir per un corriol passant per la vora del torrent de Les Marrinxes i a continuació vam seguir la riera de Rubió fins a la presa on vàrem dinar.

Finalment s’arriba a Jorba per una pista molt ampla i s’acaba la sortida fent un cafetó al restaurant on havíem esmorzar al matí.

Ganàpies!