Sortida a l’alzinar de la Pena de Poblet

L’alzinar de la Pena (Poblet)

Avui fem l’itinerari numero 1 del Paratge Natural d’interès nacional de Poblet, anomenat L’alzinar de la Pena de Poblet, que està bastant ben assenyalat. Sortim del punt d’informació del Parc Natural de Poblet a la carretera que va de Poblet a les Masies de Poblet. L’ascens es fa pel barranc de Sant Bernat pel camí de la Pedrera. Es passa pel Pou de Gel, fins a arribar al mirador de la Pena (997 m.) des d’on s’obté una bona vista de la comarca. El descens es fa pel barranc de Mata-rucs, tornant al punt de partida. És un bonic itinerari, que a través d’antics senders, s’endinsa en paisatges molt diversos (antigues pedreres, bosc de ribera, alzinar i pineda). Són uns 10 quilómetres amb un desnivell de 450 m. Han estat unes quatre horetes, que hem fet a poc a poc i gaudint del paisatge. La nostra colla d’avui era de 15 persones.

Ganàpies!