Ruta per l’agulla de Valldellòs. Guardiola de Font-rubí

Serra del Bolet i agulla de Valldellòs

Avui hem fet un recorregut circular que surt del caseriu de les Pereres, documentat des de l’any 1143. Sabem que l’any 1338 era una quadra del senyoriu de Ramon de Barberà on hi havia una casa fortificada, avui desapareguda.

Anem en direcció a la Serra del Bolet fins la cinglera on baixem pel Pas del Lladre o de la Guineu, un pas estret i espectacular que ens dur a l’esvelta agulla de Valldellós de 18m d’alçada. Allà ens retrobem amb l’altre grup que ha anat pel torrent de Valldellós. Esmorzem plegats i continuem el camí junts, per anar cap a la Cova del Bolet.

La cova del Bolet té 80m de profunditat a la galeria principal i uns 50m en una branca lateral. S’hi pot entrar al llarg d’uns quants metres. Ha estat habitada en diferents períodes des de fa 10.000 anys . S’hi han trobat restes del Neolític i de l’edad del bronze. La cova és molt coneguda per les seves llegendes i encanteris.

Desfem camí i anem en direcció a la Masia de Clivelleres, que encara que està abandonada i en estat ruïnós, ens ofereix una bona vista panoràmica del Penedès. Seguim avançant fins el trencall que ens dur un altre cop a la Masia Pereres passant per les Penyes Roges.

En arribar altre cop als cotxes agafem el dinar i anirem a l’Ermita de Sant Salvador de Pereres on dinarem. Hem sigut un grupet de 20.

Ganàpies!