Viatge en el tren dels llacs: Lleida-La Pobla de Segur

EL TREN DELS LLACS: LLEIDA – LA POBLA DE SEGUR

Vint-i-dos Ganàpies ens hem trobat aquest diumenge per fer una sortida una  mica diferent del que tenim per costum, ja que l’objectiu principal era el viatge en tren, tot i que també hem caminat uns 6 km. Per començar hem anat a Lleida amb cotxes particulars.

Ja a l’estació i, després d’esmorzar, pugem al tren que ens durà fins a la Pobla de Segur. És un tren de rodalies que fa el mateix recorregut que el tren turístic,  l’anomenat “Tren dels Llacs”.

Pel primer tram fins a Balaguer veiem molts camps de cultiu, sobretot de fruiters i de moresc ja sec, però aviat el tren es va enfilant i travessant les muntanyes del Montsec pels 41 túnels que té el recorregut. De mica en mica van desfilant els diferents embassaments que, juntament amb les parets de roca i la verdor dels arbres, configuren l’espectacular paisatge. Quan entrem en els túnels lamentem perdre’ls de vista i esperem expectants la nova imatge. Les càmeres fotogràfiques treuen fum.

Està una mica núvol però no plou quan arribem a la Pobla de Segur. Sembla que el temps s’aguantarà…i comencen la travessa del poble per agafar la carretera i el corriol que ens durà fins a les ermites (la romànica i la nova)de Sant Miquel del Pui. Però el temps no s’ha aguantat  i just acabem de dinar comença una plugeta suau que ja no ens deixarà en tota la tarda. Anem baixant xino-xano i tot hi que va plovent no ens deixem perdre la visita a la casa modernista on hi ha l’Ajuntament de la Pobla. Tant l’edifici com el seu entorn són molt macos.

De tornada veiem novament els embassaments de Sant Antoni, Cellers, Camarasa i Sant Llorenç…tot i la pluja un dia per recordar!

Ganàpies!