Ruta pels voltants d’Aiguaviva

Ruta pels voltants d’Aiguaviva

Tornem a començar el curs. Com ja és habitual la primera sortida és curteta i és una ruta per les nostres muntanyes més properes, la serra del Montmell. Sortim d’Aiguaviva i ens dirigim al fondo de Fontanilles que segueix paral·lel al torrent de sant Marc. La vegetació és l’element dominant del paisatge. Trobem pins, alzines i també arbustos com arboços i serveres. Aquest camí ens apropa a la cova de l’Olla. És una cova de dimensions considerables i amb molta vegetació a l’entrada. Per arribar-hi ens hem d’enfilar força per la muntanya i avui s’ha fet una mica més difícil perquè estava molt humit per la pluja d’ahir i s’havia d’anar en compte de no relliscar. També hem passat per un antic forn de calç que és un viu record de feines antigues que van ser importants per l’economia d’aquests pobles. La calç s’obtenia fonent roques calcàries a 800º i es feia servir per la construcció i els camps.

Ha estat una ruta circular d’uns vuit quilòmetres amb tornada a Aiguaviva on ens esperava un bon vermut, com és costum per iniciar bé un nou any. Avui hem estat 22 ganàpies sempre amb ganes de caminar i conèixer millor el nostre entorn. Bon curs!!

Ganàpies!