Sortida a Tarragona, des del pont del Diable

Ruta pels voltants del pont del Diable, Tarragona

Avui hem recordat una ruta que ja vam fer fa uns quants anys pels voltants del pont del Diable de Tarragona. En destaquem els següents elements importants:

El pont del Diable o aqüeducte de le Ferreres. Se suposa que es va construir a l’època de l’emperador August (25aC – 15dC). Portava l’aigua del Francolí (captada prop de Puigdelfí) fins a Tàrraco i n’abastava la part baixa de la ciutat. La part alta rebia l’aigua d’un altre aqüeducte procedent del riu Gaià. Té dos nivells d’arcades sobreposades i fa 217 m de llargada i 27 m d’alçada màxima.

MAS DE L’ÀNGEL: és el celler modernista del Mas dels Arcs. L’àngel que hi ha sobre la columna de l’entrada dóna nom al lloc. Es va aixecar en record als morts a Tarragona durant la Guerra del Francès (1811). Juntament amb el Mas Pastor i el Mas dels Arcs, formava la finca dels germans Puig i Val

MAS DELS ARCS: residència d’estiu dels propietaris. Les palmeres resten dels antics jardins. Va servir d’hospital a la Guerra del Francès.

MAS DE’N PASTOR: abandonat de fa pocs anys.

Ganàpies!