Caminada per la font de Ferro a Castellolí, Anoia

 La font de Ferro, Castellolí

Hem tingut un dia força boirós i no hem pogut gaudir de l’entorn tant com hauríem volgut. El nostre amic Toni Inglada ens ha guiat per aquests llocs que ell coneix tan bé. Hem començat l’itinerari al coll del Bruc a 620 metres d’alçada, per anar a la gran masia de can Soteras, situada damunt d’un turó dominant bona part de la contrada. És una masia molt gran que ara sembla habitada. Hem continuat la ruta per uns llargs corriols de frondosa vegetació que ens han portat fins els punts més enlairats d’aquesta excursió, per baixar a continuació fins la masia de can Muset, ben important anys enrere i on la Teresa Figueres ens ha explicat que hi va néixer la seva besàvia. A continuació arribem al castell d’Aulí o de Castellolí del segle X, i l’església de St. Vicenç, malauradament en l’actualitat tot en ruïnes, però que cal respectar. Seguim la nostre ruta per un corriol que ens portarà a prendre el camí de la font del Ferro, amb aigua de regust ferruginós, situada en un indret que ens ha permès admirar les enormes i espectaculars pinasses que són presents en aquesta bonica zona. Després d’una aturada per dinar seguim el boscós camí que ens portarà a l’inici i final d’aquesta del tot recomanable caminada, sempre amb vistes de Montserrat.

Són uns 11 km sense cap dificultat. Moltes gràcies Toni!! fins l’any que ve.

Ganàpies!