Sortida al Puig Vicenç a Cervelló

Una volta per Cervelló: el puig Vicenç, Santa Maria,…

El Puig Vicenç (467m) es troba entre els municipis de Vallirana, Torrelles de Llobregat i Cervelló, essent en aquest últim terme municipal per on ha transcorregut la nostra caminada. Un itinerari per boscos molt frondosos inclosos en el PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural) de les Muntanyes d’Ordal que sorprenen gratament al visitant. Forma part de la vall de la Santa Creu. Ens ha sorprès la terra i les pedres rogenques semblants a les de la Mare de Déu de la Roca de Mont-roig del Camp.

Un altre punt de màxim interès és l’indret de les ruïnes de l’històric castell de Cervelló, construït al segle IX i situat en una posició elevada dalt d’un esperó rocós de color rogenc, baluard defensiu de l’antic camí d’Ordal. El castell era de planta allargassada i tenia l’entrada a ponent, el lloc més accessible i més ben defensat donat que la resta està protegida per l’orografia del terreny. A l’any 1.714 va ser enderrocat per ordre de Felip V. Al seu dessota hi ha ubicada l’església de Santa Maria de Cervelló que data del segle XI, però que anteriorment en aquest lloc ja hi havia una antiga capella, probablement de la mateixa època del castell. Prop del temple es poden veure les tombes antropomorfes d’un antic cementiri medieval.

El recorregut és un bell passeig per racons esplèndids i de gran bellesa natural, tot i està envoltats per la presencia humana a la zona, així com també permet donar un tomb per l’historia del nostre país. Són 12 Km sense cap dificultat que hem fet guiats pel nostre bon amic Toni Inglada. Hem gaudit d’un dia excel.lent!! Gràcies al Toni i a tots per assistir-hi.

Ganàpies!