Caminada pel terme: mas Borràs, font del Beu i Tanca, cova de la Merla,…

Pels voltants del Vendrell: Beu i tanca, cova de la Merla…

Hem caminat pels voltants del Vendrell refent una ruta que vam fer avui fa justament 18 anys!!. Ens ha portat molts bons records. La nostra colla d’avui érem 24 i d’aquests l’havíem fet, l’any 1998, vuit persones. Ens ha costat una mica més perquè els anys pesen, però ha estat molt divertit!

Des d’una urbanització de Roda de Berà hem agafat el camí de la Serra Llarga que comença asfaltat i aviat es desvia a la dreta per bonics senders i camins amb força vegetació. Tota la ruta està assenyalada amb unes marques vermelles fàcils de seguir.

El primer que hem visitat és la cova de la Merla que avui estava força eixuta i era fàcil d’entrar-hi. S’hi trobeen formacions rocoses ben curioses. Després hem passat pels quatre termes on hi ha una fita amb les incials dels quatre termes que s’hi troben: Albinyana, Bonastre, Roda i Sant Vicenç de Calders (antic terme que avui forma part del Vendrell).

Per últim hem arribat al Beu i Tanca una construcció de pedra que arreplega l’aigua de la pluja i que fa pocs anys ha estat restaurada per uns bons amics del Grup de Muntanya de la Lira. Allí mateix s’hi troben dues barraques juntes de pedra seca força espectaculars i ben conservades. De baixada passem per Mas Borràs recordant que cap els anys seixanta encara s’hi vivia i ara resta tot abandonat.

Un dia profitós per descobrir el nostre entorn més proper.

Ganàpies!