Sortida amb la Lira per la col.locació del pessebre

Pessebre 2016 amb el Grup de Muntanya de la Lira

El lloc escollit aquest any per posar el pessebre ha estat la paret dels Lloros a prop del Pinatell, a la Serra de Prades. Una bona colla de caminadors de la Lira i força ganàpies hem arribat al bonic poble del Pinatell i hem esmorzat tots junts i hem pres un bon cafè i unes galetones que han ajudat a crear un bon caliu en un dia que es presentava fresquet i humit. També hem tingut uns quants castellers que han aixecat un pilar. Després el temps s’ha arreglat força i fins i tot ha sortit el sol. Hem col.locat el pessebre i hem fet una ruta circular d’uns nou quilòmetres passant per una escletxa, diversos ponts penjants i vorejant el riu Brugent que avui feia honor al seu nom baixant amb gran quantitat d’aigua. Una ruta espectacular!!

El pessebre d’aquest any commemora els 90 anys dels Nens del Vendrell i els 50 anys dels Pastorets. És un pessebre preciós que com cada any ha fet el Jaume Nin. Val a dir que aquest pessebre ha estat construit amb vuit fustes diferents i és tota una curiositat:

  • FLANDES per la base
  • NOGUERA pel logo dels pastorets (cara) i pel pilar, les faixes i els tres reis.
  • SETÍ per les cares, braços cames…
  • FAIG pel naixement i pel 90
  • MELIS  pel número 50
  • BALSA  pels pantalons (és una fusta molt blanca)
  • CORAL per la camisa dels nens (és una fusta vermellosa)
Ganàpies!