Camí Ral, 5ªetapa. Vilardida-Fontscaldes

Continuem seguint el Camí Ral de Vilafranca a Montblanc. L’existència d’aquest camí a l’Alt Camp està documentada des del 1173. És un camí en força trams factible i sempre identificable, marcat amb senyals pel Consell Comarcal de l’Alt Camp. El seguiment a peu d’aquest camí permet observar elements de l’antiguitat. És un camí ample, habilitat pel pas de carruatges, amb fragments d’empedrat, roderes, marges a banda i banda del camí, zones de camí enfonsat i d’altres on el camí apareix elevat entre camps més baixos. Moltes vegades el camí que seguim no és l’original perquè està abandonat, destruït per les carreteres o polígons, però no és difícil de anar continuant.
Per tal d’evitar el tram de carretera, que hauríem de seguir per sortir de Vilardida, decidim iniciar el tram d’avui al polígon Bràfim-Alió. Agafem un sender a l’esquerra de la C-51, passem un pont i trobem el camí que ja seguim amb facilitat. Trobem pals indicadors assenyalant el camí de Vilafranca a Montblanc i creuem un camí ample, el d’Alió a Santes Creus, marcat com el GR-172. Passem pel polígon industrial de Valls, travessem la carretera del Pla de Santa Maria. Passant entremig de vinyes i aviat arribem a Fontscaldes, un bonic poble amb boniques vistes de la comarca.
Hem sigut una colla de vint-i-nou caminadors i n’estem molt contents! Els propòsits per l’any nou s’han de mantenir, eh!

Ganàpies!