Les tines del Flequer

Molt a prop del Pont de Vilomara, es troba la ruta de la Vall del Flequer. Un veritable museu a l’aire lliure, del treball de conrear les vinyes i fer-ne vi. Les tines son construccions de pedra seca fetes amb morter de calç i folrades de peces de ceràmica cuita. Al temps de la verema es collia el raïm, s’aixafava a les tines de la mateixa vinya i es guardava. A la part inferior, afegides a les tines hi ha barraques de pedra seca que a dins hi tenen una pedra amb un forat al mig ( boixa) que serveix per buidar la tina.
Una ruta plena d’història que ens ha agradat molt de conèixer.
Per arrodonir la ruta hem anat a dinar a Mura, un deliciós poble ple de raconets per poder badar. De tornada ens hem aturat al Puig de la Balma, un altre indret que s’ha aturat en el temps. Una visita molt recomanable.

Ganàpies!