La Muntanyeta de Moja (Olèrdola)

Per començar el curs hem recuperat una sortida que vam haver d’anul.lar l’any passat perquè s’hi feia una batuda de senglar. És una ruta circular amb inici i final a l’aparcament de l’àrea recreativa de la Muntanyeta, a Moja, al terme d’Olèrdola. El recorregut és d’uns 9 quilòmetres..
Hem passat per pistes, corriols de bosc i conreus de vinya. El dia no ha estat massa calorós i quasi sempre hem anat per l’ombra. Aviat ens hem trobat una antiga pedrera ja utilitzada en temps dels romans i que ha estat en ús fins el s. XIX. Per pujada suau anem travessant la serra Llarga on fem una petita parada per esmorzar i parlar de com ens ha anat l’estiu. Ja de baixada podem veure l’antiga masia de Penyafel d’origen medieval i l’ermita del mateix nom que conserva alguns elements romànics. Des d’aquí retornem al punt de sortida. Un cop a l’aparcament celebrem el retrobament amb un esplèndid vermut que ens ha preparat la Junta. Ens despedim i cap a casa a dinar.
Donem la benvinguda a noves companyes, la Montserrat, la Cecília, l’Assumpta, la Mercè i la Fina. Esperem que us trobeu molt bé amb nosaltres i que descobriu que caminar per la natura amb bona companyia és un gran plaer.

reposant i esmorzant
a la pedrera
alzina preciosa
fent el vermut
un bon exemplar de pi mediterrani
tota la colla a l’ermita
Ermita de Penyafel
Portalada romànica de Penyafel
Masia de Penyafel


Deixa un comentari

Ganàpies!