Colònies al Pallars Sobirà

Les colònies d’aquest curs han estat molt importants perquè ha significat la represa després d’uns anys paralitzats per la pandèmia. Des del 2019 que no n’havíem fet i, val a dir, que han estat un èxit. Per primera vegada les hem fet amb autocar i això ens ha permés fer rutes linials que en cotxes particulars hagués estat difícil d’organitzar. Hem estat 29 (i amb el xòfer, 30!). Llàstima pels que no han pogut venir perquè s’han perdut un cap de setmana fantàstic caminant pel Pirineu, descobrint racons que desconeixíem i, sobretot, gaudint d’una molt bona companyia.
La casa ha estat l’Alberg L’Orri del Pallars a Montardit de Baix, on hem estat molt ben tractats i des d’aquí el recomanem a tothom que estimi la muntanya i busqui un lloc còmode, familiar i tranquil. Moltes gràcies als organitzadors, principalment al Salvador i al Manel.

El primer dia vam arribar a la Bonaigua de Baix i, passant pel bosc del Gerdar, aviat ens vam endinsar en l’avetosa de València, un bosc magnífic que és Reserva de la Natura. El camí són uns 11 quilòmetres amb un desnivell de 125 m positius i uns 350 m negatius. Travessa boscos d’avets, rius, ponts,…i ara a la primavera, s’ofereix en el seu màxim esplendor. Arriba a València d’Àneu i està força ben senyalitzat. El temps ens va respectar i a la tarda (quan ja érem a l’alberg) va ploure una mica. Ho vam aprofitar per jugar al dòmino i al Rummikub.

La ruta a Wikiloc: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/sorpe-valencia-daneu-135307114

El segon dia vam fer el camí de Tírvia a Ainet de Besan pel camí ral. El paisatge va ser diferent del dia anterior perquè la vegetació està dominada al començament per alzines i roures. Vam començar a pujar suament i després d’una important baixada, vam anar caminant paral.lelament per la vora d’un riu tenint al costat uns prats molt verds i una gran quantitat d’arbres de fulla caduca com avellaners, oms, freixes,…Vam quedar admirats de la gran varietat de verds que ens ofereix la natura. Un camí fantàstic i relaxant. Són uns 9 km.

Aquesta és la ruta de Tírvia a Ainet a Wikiloc: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/tirvia-ainet-de-besan-135408875

Deixa un comentari

Ganàpies!