Escaladei

Desafiant el mal temps, i confiant en la seva millora, avui hem fet una visita a la cartoixa d’Escaladei al Priorat. És un bellíssim lloc del nostre estimat Montsant. Hi vam anar ja fa uns anys, però sempre és bo tornar-hi perquè s’hi fan millores contínuament. Ens ha acompanyat una guia molt simpàtica i ben documentada que ens ha explicat la seva història i les seves dependències. Després de la visita volíem anar fins la font Pregona,  però s’ha posat a ploure i no ho hem vist prou clar. O sigui,que hem decidit anar només fins la Pietat i tornar a dinar a casa, encara que es fes una mica tard.
Com a curiositats destaquem que la raó de la bona conservació de la imatge de Santa Maria, que es troba sobre l’arc d’entrada, és que es va conservar durant molts anys als cartoixans de Tarragona i quan el monestir es va començar a restaurar va retornar al seu lloc. I l’altre és que els cartoixans monjos vivien en cel.les de 100 metres quadrats! (on tenien tot el que necessitaven), que vivien completament sols i només veien a la resta de companys un cop per setmana. Era ben dura aquesta vida…
Vegeu algunes fotos del dia d’avui:

Deixa un comentari

Ganàpies!