Anem a Montserrat

Avui el text és de la Pilar, que sap millor el que hem fet. Moltes gràcies!

Un grup de trenta-dos  Ganàpies hem pujat aquest diumenge a Montserrat i hi hem fet activitats ben diverses:

Uns quants  per la zona del Monestir, caminat fins  la Cova,   Sant Miquel, els Degotalls i participant en la Conventual. Altres  fent una ruta botànica per la zona de Sant Joan fotografiant plantes i flors.

La resta, vint-i-tres Ganàpies, hem pujat amb el funicular fins al Pla de les Taràntules. Un cop salvat el desnivell, el primer que hem fet ha estat esmorzar en el punt en que es bifurca el camí Nou de Sant Jeroni amb el del Trencabarrals. No ha estat casualitat, des d’allí es pot veure la fondalada del torrent de Santa Maria, la zona de Tebes amb els impressionats “Gorros” i la zona de Tebaida amb l’Elefant la Mòmia…l’ermita de Sant Benet…Una panoràmica impressionant.

Un cop agafades forces hem anat seguint el Camí Nou de Sant Jeroni, gaudint de les vistes : Cavall Bernat, els Flautats, el Cap de Mort…i de la mútua companyia .

En arribar al punt en que el Camí Nou es troba amb el Vell l’hem agafat direcció al Monestir. Ens hem endinsat dins la boscúria i la frescor del Torrent de Santa Maria fins  arribar al Pla del Ocells, que, per cert, ens han acompanyat amb el seus cants.

En deixar el Pla dels Ocells i, després de passar per la base de “La Panxa del Bisbe” , el camí s’enlaira de cop i volta i tornem a veure “Els Gorros” i el “Trencabarrals” Un trosset de camí que dona una sensació aèria, d’espai,  i que convida a respirar a fons.

Els més valents encara s’han arribat a l’ermita de Sant Benet, abans que tots tanquéssim el cercle, passant per les restes de l’ermita de Santa Anna  i creuant el Torrent de Santa Maria fins arribar al funicular.

Una estona de lleure per refrescar-nos,  visitar la Moreneta i les pageses del mató i cap a casa.

Una sortida amb molta bellesa per admirar: Les grans agulles i les petites flors, les  ermites, l’església,  l’art… obres naturals i  obres humanes formant un bonic conjunt.

 

 

 

Deixa un comentari

Ganàpies!