Carrerada de la Cerdanya, camí d’Adarró, poblat ibèric d’Adarró (Vilanova i la Geltrú)

El dia es va llevar rúfol, però tot i així, vam anar cap a Vilanova on ens esperava l’Antonio Ruiz, membre de Garraf Coopera, i que avui seria el nostre guia per la Carrerada i l’espai verd que, amb el seu grup, tenen en custòdia al Turó del Séu.

Primer vam anar al Passeig de Ribes Roges on en un panell informatiu ens va explicar el recorregut que feia la carrerada ramadera de la Cerdanya fins la platja de Vilanova. El seu grup està format per gent voluntària que de manera desinteressada s’ocupen de desbrossar i refer part del patrimoni relacionat amb aquest camí. La seva tasca té molt de mèrit i es veu de seguida la seva implicació en la cura i la conservació dels camins.

Al Turó del Séu vam poder veure el rellotge bassat en la medicina xinesa. És un espai dividit en seccions horàries on hi ha plantades diverses plantes relacionades directament amb les funcions del cos humà. Després vam esmorzar allà mateix, un lloc molt acollidor.

En acabar, vam seguir la carrerada fins el Camí Vell de Cubelles i d’allí vam retornar a la platja pel Camí Sant Joan.

En arribar a la platja, vam fer una visita guiada al Jaciment arqueològic d’Adarró. Tota la costa catalana és plena de poblacions ibèriques i la de Vilanova va ser-ne una de molt important. S’han trobat fins hi tot forns de ferro que s’extreia del material  sorrenc d’aquesta zona. El nom de “Ribes Roges” prové del color d’aquest mineral.

Després de la visita es va posar a ploure i vam decidir tornar a dinar a casa. Vam ser 28 ganàpies. Vegeu-ne algunes imatges pel record. Moltes gràcies a l’Antonio i al grup Garraf Coopera (text Teresa Urpí).

Deixa un comentari

Ganàpies!