Ruta per Vimbodí-Poblet. Arbres singulars i molí del Salt

La ruta d’avui ha començat a Poblet. Hem deixat els cotxes a l’aparcament i hem fet una visita curteta a l’església del monestir que sempre és bonic de veure. El primer arbre d’interès que ens trobem és el cedre dels Salesians, a la sortida del mateix monestir. És un arbre amb més de 20 m d’alçada. Una mica més enllà, a la vora de la carretera de Prades, hi trobem un lledoner de dimensions considerables. Anem caminant, seguint una antiga carrerada que arribava a Prades i, al mig d’una finca, hi descobrim la figuera de les Muralles. Ara no té fulles però podem comprovar que el perímetre del tronc també fa més de sis metres i que necessitem ser quatre persones per abraçar-lo.

Contiuem camí cap a Vimbodí aturant-nos en un espai emblemàtic de l’entorn, una zona de lleure amb un monument a Sant Bernat i una bonica font. Aviat arribem al castell de Milmanda amb grans extensions de vinya, ara propietat de la casa Torres. Aprofitem per fer-nos fotos amb un antic tractor.

La propera aturada ha estat a l’ermita dels Torrents. Allí s’hi troba una petita cova on diu que hi va ser trobada una imatge de la Mare de Déu dels Torrents, a qui la gent de Vimbodí hi té molta devoció. L’entorn és ple de vegetació destacant arbres antics i monumentals. Un d’ell és un xiprer que va ser plantat el 1714!. Té una alçada de 21 metres. Es diu que dos xiprers davant d’una casa serveix per donar-nos la benvinguda. L’altre arbre singular és un pollancre o xop. Aquest és l’arbre més alt de tots els de la zona, fa 35,70 m.

Abans d’arribar al poble encara ens queda un lloc per visitar, el molí del Salt. És un lloc que deu ser molt bonic quan porta aigua, però ara fa una mica trist perquè està tot molt sec.

I arribem a Vimbodí on dinem a la plaça de la font i safareig del Gorg. Un solet ens reconforta i ens acompanya durant l’àpat ben asseguts en un banc que no podia ser més adequat. Després femun tomb pel poble i descobrim alguns racons ben curiosos, com l’estret carrer de les Abraçades on ben just hi poden passar dues persones. Un dia ben aprofitat pels 19 ganàpies que avui hem fet aquesta sortida.

I aquí tenim el track de la ruta a Wikiloc:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/ruta-per-vimbodi-124544841

Deixa un comentari

Ganàpies!