Un tomb per l’última defensa de Barcelona i la muntanya dels Vidriers, El Pago

Després de les vacances de Nadal sempre ens reunim una bona colla amb ganes d’anar a la muntanya, caminar i compartir bons moments. Avui hem estat 33 ganàpies!!
Abans d’arribar al poble de l’Ordal ens hem desviat a la dreta per anar a la capella de Sant Sebastià, on hem deixat els cotxes. Hem començat a caminar i ben aviat hem arribat a la font de la Capella amb restes d’uns safarejos i un frondós conjunt de plataners que ara ens ofereixen una gran catifa de fulles seques. Aquí hem esmorzat i hem seguit caminant per una pista prou ample que aviat s’ha convertit en un corriol. Sempre pel mig de boscos de pins i força vegetació. El primer element destacat ha estat un forn de calç de tres boques. Aviat hem arribat a l’inici de la ruta de les Trinxeres de la Guerra Civil del Pago. Aquesta ruta ens recorda que el gener de 1939 es va establir, en aquest indret, l’últim punt de defensa de Barcelona, ja que des d’aquesta posició, era molt fàcil l’avenç fins el riu Llobregat. Tota la ruta està ben documentada amb un conjunt de plafons explicatius que s’hi van trobant. També hi hem trobat alguna barraca de pedra seca ben curiosa.
Retornem a la font de la Capella pel camí dels Vidriers i ens hi aturem per dinar i descansar.
Ha estat una ruta d’uns 10,5 quilòmetres força assequible i sense cap dificultat.

One Reply to “Un tomb per l’última defensa de Barcelona i la muntanya dels Vidriers, El Pago”

  1. Una bona sortida de començament d’any: temperatura agradable, recorregut per vinyes, boscos i historia recent i sovint poc coneguda per la majoria de nosaltres. Gràcies

Deixa un comentari

Ganàpies!