Albarca-Sant Joan del Codolar-Cornudella

Avui la ruta ha estat per la Serra del Montsant, un lloc molt estimat per tots nosaltres. El punt central de la sortida ha estat l’ermita de Sant Joan del Codolar (vegeu el reportatge fet pel Temps de les Arts) amb precioses vistes a la Serra Major. Ens hem trobat les dues parts de la colla. Allí hem pogut gaudir de la companyia de l’ermitana Monserrat Domingo que ha estat molt contenta de rebre tants excursionistes. Ella encara recordava quan hi vam anar a posar un pessebre amb la Lira ara fa 20 anys!!

L’autocar ens ha deixat a Albarca on hem esmorzat i visitat el poblet amb la seva església romànica del S.XII i boniques cases restaurades.

Al sortir d’Albarca hem caminat una estona tots junts però aviat ens hem dividit en dos grups segons el criteri de cadascú.

Ruta del Camí de la Llissera. És un camí planer que ens porta directament a l’ermita de Sant Joan del Codolar. Té unes vistes magnifiques perquè passa, en gran part del recorregut, sobre una cinglera. Les persones amb vertigen han d’anar una mica en compte.

Ruta del Camí dels Cartoixans Aquest camí passa per sota la cinglera, per corriols entre boscos i camps de cultiu. Arriba a Sant Joan Petit i acaba enfilant-se fins a l’ermita de Sant Joan del Codolar.

Després baixem tots junts, per una pista que va serpentejant, fins arribar a Cornudella on dinem i retrobem l’autocar per tornar a casa.

La ruta en total és d’uns 8/9 km. aproximadament

Molt agraïts, Montserrat per aquests punts de llibre tan bonics!

La ruta a wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/albarca-cornudella-de-montsant-149696481 (Albarca-Cornudella de Montsant)

Deixa un comentari

Ganàpies!