Les Dous de Torrelles de Foix i Santuari de la Mare de Déu del Foix

Comencem un nou curs amb molta il.lusió, amb ganes de conèixer millor l’entorn, de fer amistats i de passar uns bons moments. En aquesta primera sortida ens hem aplegat 30 ganàpies. La majoria som vells coneguts i alguns són companys nous a qui donem la benvinguda i desitgem que s’hi trobin bé i segueixin amb nosaltres durant molt de temps

Arribem a les les Dous de Torrelles de Foix i comencem bé el dia amb un bon esmorzar. Val a dir que degut a la sequera, les dous estan seques, però l’entorn de la riera de Pontons es conserva molt verd i ombrívol. Dona gust fer-hi una passejadeta.

En acabar, comencem la ruta seguint la Riera de Pontons, gaudint d’una bonica arbreda. Aviat trobem la Font d’en Covens i passant pel costat dels horts arribem a Torrelles de Foix.

Ens aturem a veure els safarejos i sortim del poble per anar a trobar el Camí Fariner de Can Grau.

Passem per Can Morgades i Can Vallès, que antigament havien estat molins fariners, i aviat arribem a l’ermita de Sant Joan de Lledó envoltada de vinyes.

El camí continua en suau baixada i ja podem veure el Castell de Sant Martí Sarroca.

Seguim per la Riera de Pontons, ens aturem a veure la Font de la Salut i continuem fins al punt final de la caminada, a Sant Martí de Sarroca.

Es una ruta lineal de 8 km planera i fàcil. En acabar-la hem anat, en cotxe, fins al Santuari de la Mare de Déu de Foix. Allà hem fet el vermut, hem dinat i gaudit de les bones vistes de la plana penedesenca

La ruta a Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/st-marti-les-dous-145433250

Deixa un comentari

Ganàpies!