Un tomb per Jorba (Anoia). Riera de Rubió, riu Anoia i ermita de Santa Maria de la Sala

Avui hem fet una bonica caminada pel terme de Jorba a la comarca de l’Anoia. El guia ha estat l’amic Toni Inglada, un dels més grans coneixedors del nostre territori. Podem veure totes les seves rutes a http://caminades.info. Aparquem al costat de les escoles i comencem el recorregut passant per les capelles de Sant Sebastià i Sant Roc on hi ha un alberg del Camí de Sant Jaume. A les escales de l’església de Sant Pere hi esmorzem amb un bon solet. De camí també veiem els rentadors públics ben conservats.

Sortim del poble i continuem en direcció a la resclosa de la riera de Rubió i la Font de Torredenusa. Els colors de la tardor, accentuats per la gran sequera, són impressionants. Ens agrada trobar racons on l’aigua encara hi és present!

Continuem per un sender, amb bones vistes, fins arribar al pont del Comte Aranda sobre la riera de Rubió construït el 1787. Des de Jorba mateix, ara anem a trobar el riu Anoia i, per un tram encisador de bosc de ribera, arribem a l’ermita de Santa Maria de la Sala (s. XII) Des d’aquí retornem a Jorba per una bona pista.

En acabar agafem els cotxes per anar a dinar a la Font Cuitora de Capellades. Avui hem estat 27 ganàpies i amb el guia, 28. El recorregut és d’11,5 km per pista i corriols. El desnivell és de 243 m. És fàcil de fer.

La ruta ha estat dissenyada pel grup excursionista GAC dels Monjos i la trobareu a
Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sta-maria-de-la-sala-jorba-118442494

2 Replies to “Un tomb per Jorba (Anoia). Riera de Rubió, riu Anoia i ermita de Santa Maria de la Sala”

  1. Moltes gràcies Toni Inglada, per la teva dedicació incansable, que permet a tantes persones conèixer llocs tant bonics del nostre territori. Moltes gràcies en especial dels teus amics del grup Ganàpies del Vendrell.

  2. Ma Assumpta Domènech says: Respon

    Gràcies Toni Inglada!

Deixa un comentari

Ganàpies!