Muntanya de Sant Pau, Vilafranca-Les Cabanyes

Per començar l’any hem fet una sortida per la comarca veïna de l’Alt Penedès. Hem anat fins l’hospital de Vilafranca on hem deixat els cotxes a l’aparcament de terra. Comencem el camí de la Creu de la Pelegrina i, passant per la Torreta dels Bous, arribem a Les Cabanyes on veiem l’ermita de Sant Valentí (s.XIII-XIV). Aquí hi hem esmorzat. Seguidament passem per la Casa Mas Gomà, casa pairal del bisbe Torres i Bages.

Continuem pel camí de la Plana del Jan fins a mas d’en Bonet i, travessant una zona industrial, entrem a Pacs on ens aturem a veure l’església de Sant Genís.

Tot seguit ja encarem el tram de pujada, suau i amb bona pista, cap a la Muntanya de Sant Pau, passant primer per un Pi de Tres Branques.

Arribem a l’ermita de Sant Pau que té un mirador amb vistes espectaculars de Vilafranca. Aquí hi dinem.

Per baixar agafem el camí Ral i el voral per vianants de la BV-2127 fins arribar al punt d’inici. Uns 11 km en total que ens han permés gaudir d’una bona companyia i encarar el nou any amb les forces renovades.

Deixa un comentari

Ganàpies!