Fruiters a Benissanet i Miravet

Al llarg dels últims anys, hem fet unes visites a Aitona en aquesta època de floració dels arbres fruiters. Sempre ens ha agradat molt, però aquest curs hem cregut convenient de visitar algun altre lloc també destacat i així anar coneixent altres territoris. El lloc escollit ha estat Benissanet a la Ribera d’Ebre que, en aquesta època, es vesteix de gala oferint-nos un conjunt d’activitats guiades molt interessants. Podeu trobar més informació a https://www.turismeriberaebre.org

Hem estat una gran colla, 50 ganàpies! Al matí hem pogut passar una estona passejant per Miravet, les seves vistes fantàstiques sobre el riu, el castell i els carrers plens d’història.

Després hem anat cap a Benissanet on hem participat en l’activitat Floració a Benissanet, refugi i tast de pastissets de Ca Mussol i vermut de Benissanet. Les persones que ens han rebut han estat molt amables i s’han anat adaptant a les nostres necessitats. La visita als fruiters ha estat més curta perquè s’ha posat a ploure i no ho hem pogut gaudir tant. La nostra idea era dinar a la vora del riu, però no ha estat possible per la pluja. Per això l’Ajuntament ens ha ofert la possiblitat de dinar a la sala del Casal que han obert expressament per a nosaltres amb taules i cadires tot ben parat. Des d’aquí els hi volem agrair de tot cor!!


A Benissanet hem pogut visitar un refugi de la Guerra Civil, el refugi antiaeri de la Font Gran. Es va construir durant la Batalla de l’Ebre el 1938. Van ser les dones del poble, amb l’ajuda dels soldats republicans, qui van construir aquest refugi. Té dues boques d’entrada i quasi 100 m de galeria. També hi ha una sala on es projecta un audiovisual molt interessant on podem veure i sentir algunes persones que van participar en la seva construcció. Ha estat tancat al públic durant més de 70 anys i actualment l’Ajuntament l’ha acondicionat, il.luminat i preparat per a les visites.

Ens han explicat que els ametllers són els primers en florir, els presseguers continuen el procés i els cireres són els últims en treure flors. Avui hem pogut gaudir dels tres tipus d’arbres regalant-nos una preciosa estampa de tons blancs i rosats. La situació de la comarca determina que sigui la primera de Catalunya amb conreus de fruita dolça que treu flor.

I acabem dinant al Casal de Benissanet

I encara després de dinar, i aprofitat que ja no plovia, ens hem acostat a l’embarcador de Benissanet on hem contemplat un riu ben crescut i un entorn molt agaradable.

Deixa un comentari

Ganàpies!