Font d’Horta, pantà de Foix i Castellet i la Gornal

Avui 24 de març, hem anat a caminar pel terme de Castellet i la Gornal. Aparquem a la Masia de la Creu que és on comença el camí. Aquí hi esmorzem.

La població està plena de figures que recorden el passat i els oficis antics. A les fotos podem veure la feina dels picapedrers, situat a l’entrada del poble.

Comencem la ruta que és circular d’unes dues hores i mitja i amb quasi cap dificultat. Baixem fins l’embassament de Foix.

Durant el recorregut podem gaudir de diferents ambients vegetals: boscos d’alzines amb sotabosc de càrritx i margalló i a la Font d’Horta hi podem trobar falgueres i molses, però actualment sense aigua. Passem a tocar de l’embassament i, amb una mica de sort i sense fer soroll, podem veure algun ocells aquàtic.

Retornem al punt de sortida i anem a dinar al bonic poble de Castellet, on podem contemplar les seves vistes al pantà de Foix, el castell i, a més a més, podem fer un tomb per l’anomenat “Castellet Encantat”, un conjunt d’escultures que posen en valor diverses activitats relacionades amb el poble i la vida del passat, obra de l’artista Zafrilla.

Deixa un comentari

Ganàpies!