La séquia de Manresa i el castell de Balsareny

El dia 16 de juny uns quants ganàpies vam fer una bonica ruta per a descobrir la séquia de Manresa, un antic canal de regadiu que data del segle XIV. El recorregut de tota la séquia són 26 km de fins a Manresa, però avui només n’hem fet uns quants. Vam parar a esmorzar en ruta, a prop de Sallent, al bar El Lleó al costat de la carretera.

Quan vam arribar a Balsareny vam aparcar els cotxes a la zona Industrial de La Coromina . Ens vam trobar que aquest dia, es celebrava una trobada gegantera i va ser una gran atracció poder veure més d’un centenar de gegants de la comarca i els voltants.

Per començar vam fer un tram de la Sèquia que va arran dels horts fins arribar a la font de Sant Roc. Després vam agafar un corriol, que passa paral·lel a la Riera de Mujal, fins al pont de la via. Vam caminar un bon tros pel traçat de l’antiga línia fèrria de Manresa a Guardiola.

Seguidament vam pujar cap al Castell de Balsareny (s.XIV gòtic català) i l’església de Santa Maria (s.XII romànica). Les vistes des d’aquest indret són espectaculars.

Vam baixar cap a la Vall del Llobregat (fent uns 500m. de carretera) fins a Can Riera i, en baixada suau i gaudint d’un bosc de ribera, vam arribar a la Resclosa dels Manresans on comença la Sèquia. També hi ha un observatori d’aus i unes formacions rocoses anomenades “Les Dames Coiffèes”.

Tot aquest tram de camí es frondós i amb molta ombra. Hi ha unes pedres on vam poder seure per dinar i reposar.

En acabar vam continuar per aquest preciós camí, seguint la Sèquia fins l’Aqüeducte de Santa Maria i Font de Sant Roc. A partir d’aquí vam tornar als cotxes pel tram de la Sèquia que havíem fet al principi de la ruta.

És una caminada circular de 8 km i un desnivell de 105 m. Aquesta vegada vam fer un tram de la séquia i pensem fer-ne d’altres els propers cursos perquè ens va agradar molt.

Aquí tenim la nostra ruta a Wikiloc: https://es.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=setCurrentSpatialArtifact&id=174591511

Deixa un comentari

Ganàpies!