Sortida a Rupit i santuari del Far

Ben aviadet agafem l’autobús en direcció a Rupit, situat a la zona del Collsacabra, comarca d’Osona.  Avui som una bona colla, 29 ganàpies amb moltes ganes de passar-ho bé i descobrir nous racons. L’antiga vila medieval de Rupit ofereix espectaculars vistes de les Guilleries, el Montseny i els cingles veïns de Tavertet, l’Avenc i el Far. Els abruptes tallants naturals descobreixen al visitant la bonica església romànica de Sant Joan de Fàbregues, el salt d’aigua de Sallent i un entorn natural magnífic que ara es troba en el seu màxim esplendor.
Arribem a Rupit després de dues hores de cotxe i una carretera amb molts revolts. Agafem el camí d’uns tres quilòmetres que ens porta al sal de Sallent a la riera de Rupit, o de Sallent, afluent del Ter. És el salt d’aigua més alt de Catalunya, 100 m. d’alçada! i que ara porta molta aigua per les últimes pluges. Les vistes són magnífiques i el so de l’aigua i les flors ens acompanyen durant la caminada. Al tornar fem una visita al pintorecs poble i no ens cansem de fer fotos, a quina més bonica. Anem a dinar a l’ermita de Santa Magdalena i descansem una mica. Després volíem anar a Tavertet, però no ha estat possible perquè la carretera no és adequada pels autobusos. Enlloc d’això fem una visita al santuari del Far des d’on veiem el mar, l’Estartit, les illes Medes, el Montseny, Montserrat, el pantà de Sau, el Pirineu nevat i tots els cingles del voltant enmig d’uns paisatges amb tots els colors del verd. Que bonica és la nostra terra!

3 Replies to “Sortida a Rupit i santuari del Far”

  1. Magnífica sortida en tots els aspectes. Felicitats i moltes gràcies als organitzadors.

  2. Quines fotografies i quin lloc mes precios, i com no el dia us va fer costat.
    Gracies per compartir?⭐️

  3. Gràcies Consol! Quina llàstima que no poguessis venir

Deixa un comentari

Ganàpies!