Colònies al Berguedà

Una vegada l’any, ens agrada anar a passar una nit a fora, poder descobrir llocs una mica més allunyats, compartir bons moments i, en definitiva, passar-ho molt bé. Això és el que hem fet el cap de setmana del 4 i 5 de maig. Una colla de 26 ganàpies hem anat de colònies!! Hem triat la Casa de colònies Pedraforca, recordant que ja havíem estat, en aquesta casa, l’any 2012 i hi havíem estat molt bé. Molts hem repetit i les fotos ens han permès comprovar el pas del temps…

El dissabte agafem els cotxes i anem fins al poble de Bagà, esmorzant pel camí a la sortida de Sallent.

Arribats a Bagà hem agafat la via verda del Nicolau. Passa per la vall del riu Bastareny i travessa túnels, ponts i un pont penjat d’uns 35 m. És una excursió d’uns 9 km (anada i tornada). El camí està netejat, senyalitzat i no presenta cap dificultat. Té molt poc desnivell. Arriba a l’Ecomuseu i l’ermita de Sant Joan de l’Avellanet.
Aquesta via va ser construïda el 1914 per Tomàs Nicolau i es va fer servir, fins a mitjans dels anys 30, per portar la fusta des de Gisclareny fins a Guardiola de Berguedà. Després va quedar en desús i el 2009 es va començar la seva restauració amb finalitats turístiques. Després de la ruta dinem a l’àrea de pícnic de la vora del riu i després anem a fer un tomb pel poble.

Després de la passejada per Bagà ens arribem al Coll de Pal per la carretera BV_4024. És un coll de muntanya a 2106 m entre les comarques del Berguedà i la Cerdanya, separant les valls del Llobregat i del Segre. Hi passen diversos senders de gran recorregut, El GR3 (Sender Central de Catalunya), el GR4 (Puigcerdà-Montserrat) i el GR150 (de circumvalació al Parc Natural del Cadí-Moixeró). I la sorpresa ha estat la neu!! Com ho hem gaudit!!

El diumenge vam anar en cotxe fins el mirador del Gresolet, al peu del Pedraforca. Des d’aquest mirador es pot contemplar una bonica vista de la vall del Llobregat. Al fons queda el Santuari del Gresolet. Les vistes des del balcó són impressionants!!

I pel caminet, que puja dret entre la muntanya, ens arribem al refugi Lluís Estaén, al peu del Pedraforca. És l’hora de reposar una mica. Uns quants hem anat a caminar en direcció a la canal del Verdet i uns altres cap a la part del davant del massís. Les vistes, la vegetació, l’aigua,….tot està magnífic!

Abans de dinar anem a fer un tomb per Gòsol i cap a la casa. Descansem i tornem cap El Vendrell amb gran satisfacció pel bonic cap de setmana passat i fins la propera on esperem retrobar-nos tots!

La ruta del primer dia a Wikiloc: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/mirador-de-baga-ermita-de-sant-joan-de-lavellanet-y-esglesia-de-sant-esteve-desde-baga-169551289?utm_medium=app&utm_campaign=share&utm_source=12216285

I la del segon dia pel Pedraforca: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/coll-de-la-cabana-y-refugi-lluis-estasen-desde-mirador-de-gresolet-169693260?utm_medium=app&utm_campaign=share&utm_source=6661247

Deixa un comentari

Ganàpies!